Lies weer OK

Ondanks de liesklachten van woensdag is het lopen gisteren probleemloos gegaan en vandaag tijdens de fitness-training besloot ik om de beenspieren deze keer volledig te ontzien. Dan hou ik natuurlijk tijd over en daarom heb ik de krachttraining anders aangepakt dan normaal (=2×10 herhalingen met flink gewicht, voor mijn doen). Ik deed eerst een serie van 10-15 met laag gewicht in redelijk hoog tempo om de betreffende spieren op te warmen, daarna 2x 10 met hoog gewicht, en tot slot nog 5 herhalingen met nog eens 2.5 tot 7.5kg meer. Na de training even naar de Appie voor ‘n pak melk en terug achter m’n buro aan de shake, die er na zo’n training makkelijk ingaat (gelukkig is er chocoladesmaak; vanille, banaan of aardbei zou ik maar moeilijk wegkrijgen).

Ik merk dat het herstel bevorderd wordt door de flinke dosis eiwit en koolhydraten. Ik maak me al tijden niet meer druk over mijn gewicht, maar het wegen na de training is een gewoonte geworden, zeker nu ik die shake gebruik wil ik weten wat voor effect het heeft. En wat schetst mijn verbazing: Voor het eerst sinds 13 maart schommelt mijn gewicht niet meer tussen 65 en 66kg, maar stond de meter op 67kg ;-). Op weg naar huis kwam ik m’n fysiotherapeut tegen, die me eind maart aangeraden heeft op kracht te trainen, ik kon hem melden dat de resultaten overwegend positief zijn!

De looptraining gisteren was leuk, voor het eerst sinds jaren heb ik met iemand samen getraind, ‘n collega die al wat langer loopt dan ik (zo’n 25 jaar), maar het laatste half jaar door drukte op het werk nauwelijks meer aan trainen was toegekomen. Hij heeft al jaren geen wedstrijden meer gelopen, maar qua training liep hij  drie keer in de week 21km in een tijd tussen 1.30 en 1.35, zijn basis is dus meer dan OK. Hij is geen "cijfertjes-type" zoals ik en heeft dus nooit iets bijgehouden, maar ik vermoed dat hij de aardbol al rond is qua kilometers terwijl ik daar nog lang niet ben (22662km)

Tijdens het warmlopen ging het eigenlijk iets te snel voor mij, 12.7km/h, maar de lies hield zich prima. Gaandeweg de 5×400, wat best een zware afstand kan zijn om te intervallen, moest hij af en toe een gaatje laten vallen. De eerste ging veel te snel met 1.31, maar dat kwam omdat ik voetstappen vlak achter me hoorde, daarna had ik de snelheid weer onder controle en de overige 4 gingen rond de 15km/h (1.36). De hartslag was vrij hoog omdat de eerste herhaling al behoorlijk hard ging, die wil dan niet meer dalen

Na 400m seriepauze hebben we 10×100 in een relaxt tempo gelopen, tussen 22 en 24 seconden. Als ik deze zomer weer eens met Luuk op de sintelbaan wil trainen zal ik nog wat snelheid moeten trainen, die knalde er vorig jaar al een 18.5 uit ;-). Komende tijd zal ik wel wat vaker gezelschap hebben tijdens de sintelbaan-trainingen vermoed ik, en als ie weer wat beter in vorm raakt moet ik oppassen dat ik me aan mijn eigen voorgeschreven tempo houd, maar die discipline heb ik wel.

a.s. zondag moet ik werken, misschien dat ik morgenmiddag al ga trainen, na de competitiewedstrijd van Luuk. Ik denk dat het duizendtjes worden, altijd een goeie testcase,

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *