Klein pijntje, in de gaten houden

Een zeurend pijntje manifesteert zich aan de buitenkant van mijn rechtervoet, zaterdag voor het eerst tijdens een duurloopje in het schuttersbos. De dag ervoor had ik 14.4km gelopen waarbij ik nog nergens last van had, prima training was dat! Vandaag korte intervallen en daarbij ondervond ik net als zaterdag wat irritatie. De irritatie zit nu eens niet in het grote teengewricht maar aan de buitenkant van de voetzool.

In tegenstelling tot de vrijdag ervoor (3×2000) ging afgelopen vrijdag de training met lange intervallen (4×2000) heel goed. De tijden zwabberden wat op en neer en liepen op het laatst op: 8.37, 8.32, 8.42 en 8.45, maar in principe was ik ook al heel tevreden geweest met vier keer tussen 8.45 en 8.50. De training verliep qua inspanning vrij makkelijk, 't was prima loopweer met 12 graden en niet teveel wind en ik hoop dat de uitbreiding naar 5 herhalingen ook zo soepel verloopt.

Dat zal echter nog niet deze week zijn, a.s. zaterdag ben ik in den Bosch voor een lange duurloop en om dan vrijdag 5×2000 te doen zie ik niet zo zitten. Ik heb afgesproken met iemand die ik tot nu toe alleen ken van onze mailwisseling, we gaan waarschijnlijk meer dan een halve marathon lopen, wordt leuk!!

Aangezien ik zondag de hele dag in Deurne was met Luuk voor een juniorenwedstrijd, heb ik zaterdagmiddag een wisselduurloopje gedaan van iets meer dan 9km. In de eerste km's voelde ik nog overal kleine pijntjes, maar alleen het pijntje in de rechtervoet bleef na verloop van tijd een beetje doorzeuren. als ik goed warm ben voel ik de meeste pijntjes niet meer 😉

Maandag is de dag van de korte intervallen en dat gaat eigenlijk altijd heel makkelijk, ik heb al jaren niet meer de behoefte om 200tjes onder de 40 te lopen. Theo heeft nog steeds zware benen en liep vnl. 37-ers, maar het ging niet van harte geloof ik 😉 Wellicht heeft ie vorige week wat teveel hooi op z'n vork genomen met een zware spinning sessie naast de 5 reguliere trainingen. Ik loop 200tjes tegenwoordig vaak rond de 44 seconden en dat stelt niet zoveel voor, dat is redelijk ontspannen "rollen", maar harder is m.i. niet nodig. Nog steeds wat last van de rechtervoet maar vooral in de eerste kilometers, later minder en uren na de training nauwelijks meer.

Zondag in Deurne had ik nog een leuk gesprek met iemand van de "jury tijdwaarneming", die ex klasgenoot en ex elftalgenoot van Theo is geweest, een M45 (volgend jaar net als Theo 50) die met drie keer trainen in de week nog bijzonder snel loopt (1.15 op de halve dit jaar). Mooie marathonverhalen uit de oude doos 😉 Ik realiseer me net dat ik het enkele berichten geleden ook al over 'm had, hij staat op de plaatjes in het bericht "favorieten"

Verder deze week nog twee keer krachttraining en natuurlijk 1000tjes op woensdag maar vrijdag ga ik het heel rustig aan doen, want zaterdag ga ik voor mijn doen erg lang lopen; 1.45u staat er in het schema van mijn loopmaat van dit weekend

ciao

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *