Category Archives: Natuur

Lente??

Het was koud (8 graden) en nat toen ik een stukje ging fietsen in de lunchpauze en het werd daardoor ook een erg kort stukje van 10 minuten. Gisteren heb ik wat langer gefietst en  foto’s gemaakt, zie onderaan dit bericht. Ik heb het gevoel dat ik inmiddels al aan honderden mensen heb uitgelegd waarom ik momenteel niet hardloop. Vooral op het werk staan Theo en ik bekend als “die twee lopers” en men ziet Theo al weken lang in zijn eentje vertrekken, dus ik krijg van jan en alleman vragen, maar ook op het fitnesscenter moet ik wel eens wat uitleggen.

Later op de dag toen ik naar de Campus fietste was het al iets beter weer en dit weekend gaat de temperatuur voor de tweede keer in maart boven de 20 graden uitstijgen, dat wordt een zware HM voor de lopers in venlo die wat moeite hebben met warmte. De mogelijkheid van hoge temperaturen eind maart deed mij na de eerste (warme ) editie van de Venloop besluiten om voortaan de 10km te doen. Vorig jaar daarentegen was het eind maart stervenskoud met harde NO-wind, Venloop 2013 was de eerste wedstrijd ooit die ik met een muts op liep 😉

Ik dwaal wat af maar ik was dus naar de Campus gefietst voor een lichte fitnesstraining, te weten 4 been-apparaten en drie buik/lage rug apparaten. Voor de hamstrings en quadriceps wist ik niet meer zeker welk gewicht ik vorige week gebruikt had, maar achteraf bleek dat ik nu hetzelfde heb gedaan. Ik kreeg van Ad de tip om binnenkort als het langer licht is ‘s avonds fietstochten te maken voor wat extra cardio-inspanningen en ik denk dat ik dat maar ga doen want zwemmen gaat het niet worden!

Gisteren heb ik wat plaatjes geschoten bij het kanaal: foto 1 en 2 zijn genomen ter hoogte van de brug waar we altijd rekoefeningen doen. Foto 1 is na de brug rechtsaf, waar ik maandenlang 200m door het zand heb moeten fietsen en nu eindelijk weer asfalt heb (was voorheen ook al asfalt maar iets minder breed). Foto 2 is linksaf en dat is echt zonde, dat was een mooi bospaadje van anderhalve meter breed, zowel links als rechts is er flink uitgedund qua begroeiing. Op foto 3 komt het fietspad van foto 2 uiteindelijk uit op de Vensedijk maar om een of andere vage reden sluit het niet aan op wat ze aan de andere kant van de Vensedijk hebben uitgegraven, het wordt nu een soort chicane om in formule 1 termen te spreken. De laatste foto geeft een beeld van de grootste uitdaging, hoe komen we aan de andere kant van de Anthony Fokkerweg?

ciao

Gelukkig hebben we de foto’s nog….

Ik schreef laatst dat het hopenlijk nog een tijdje zou duren alvorens we moeten verkassen naar het flight forum. Vandaag kwam onze teamleider (in functie tot 30/9) met de onverwachte mededeling dat we volgende week woensdag verhuizen, klote dus!

Morgen kennismakingsgesprek met nieuwe manager, eens kijken wat er uit te slepen valt qua thuiswerken;-). Als mijn werkgever definitief de banden met de Campus doorsnijdt (waarschijnlijk ergens in 2013) resten de vele honderden plaatjes die ik er geschoten heb. Onderstaand een serie uit januari 2009, toen er voor het eerst sinds vele jaren weer eens een dik pak sneeuw viel

ciao